Deschiderea unei afaceri cu trandafiri

 

Cresterea trandafirilor este o afacere profitabila, indiferent de anotimp, iar planta poate fi utilizata pentru preparea uleiurilor aromatice sau a dulcetii. Poti alege chiar sa iti deschizi propria linie de bauturi pe baza siropurilor de trandafir.

Cele trei specii cultivate pentru petale (Rosa rugosa , Rosa damascena si Rosa centifolia) prefera zonele cu climat racoros unde temperatura medie anuala nu depaseste 8ºC. In perioada de repaus, Rosa rugosa suporta temperaturi de -25ºC, iar Rosa centifolia rezista numai pâna la -18ºC.

In urma cercetarilor efectuate in România s-a constatat ca dintre cele 3 specii de trandafir pe ntru petale studiate, cel mai bine se preteaza specia Rosa rugosa.

 

Sapunuri naturale

Iata cateva dintre avantajele acestei idei de afaceri:

  • Investitia initiala este foarte mica.

  • Cererea pentru produsul tau (sapun 100% natural) nu numai ca exista, dar e in continua crestere.

  • Activitatea de realizare de sapun natural e simpla, frumoasa, te relaxeaza si te ajuta sa-ti valorifici creativitatea.

  • Poti demara afacerea (realizarea de sapun natural) din confortul casei tale, nu ai nevoie de spatiu de productie.

  • Echipamentul necesar pentru pornire se afla probabil deja in bucataria ta.

  • Prietenii si rudele vor fi impresionate, vazand ce minunatii de sapunuri naturale vor iesi din mainile tale.

  • Tu si cei dragi tie veti folosi sapun natural facut de tine, ceea ce va insemna un plus de sanatate pentru voi toti (va veti convinge de asta inca de la prima utilizare de sapun natural, mai ales daca ai printre cei apropiati persoane alergice sau cu probleme dermatologice).

  • Nu ai nevoie de o perioada de studii sau de un timp de documentare, pentru ca sunt o gramada de tutoriale si ghiduri pe internet.

Microferma de prepelite

Cresterea prepelitelor este una dintre cele mai simple idei de afaceri, dar si o oportunitate extraordinara, datorita beneficiilor aduse de ouale de prepelite.

Fără a avea nevoie de mult spațiu sau prea multe resurse, poți deschide o micuță crescătorie de prepelițe și, astfel, să obții un profit garantat. Poți crește prepelițele pentru ouă, care sunt la mare căutare datorită vitaminelor pe care le conțin și a efectelor pozitive pe care le au asupra sănătății. Deși nu este la fel de populară, poți obține profit și din vânzarea cărnii de prepeliță.

Stupi de albine

Cu toate că nu este cel mai simplu lucru să lucrezi cu albinele, ceea ce ele ne oferă, este cu siguranță nu doar îndrăgit dar și foarte gustos și sănătos. 

Dacă ai un spațiu unde poți pune câțiva stupi, iubești albinele și știi si cum să lucrezi cu aceste ființe care ne oferă delicioasa miere, iată o idee de afacere potrivită pentru tine. 

Poti porni cu o singura familie de albine, pana te lamuresti ce inseamna apicultura,  apoi te poti dezvolta cat de mult doresti.

Plantatii de mure

O idee de afacere potrivita pentru conditiile climatice din tara noastra si pentru acei antreprenori care detin suprafete mici de teren.

Produsele bio sunt in trend

   Satul romanesc este unul dintre acele locuri unde deschiderea unei afaceri nu prezinta un risc atat de crescut, asa cum se intampla in cazul oraselor, unde exista la fiecare pas magazine, spatii publicitare si foarte multi jucatori pe piata.

  Recent, se poate spune ca exista o cerere crescuta pentru produsele bio, care ajuta la mentinerea traditiilor si a obiceiurilor stravechi. Mediul rural este cel mai potrivit loc unde se poate incepe o astfel de afacere, datorita zonelor cu  terenuri cultivabile, accesului imediat la materia prima necesara productiei, si nu in ultimul rand, datorita libertatii de  a planifica in liniste pasii necesari dezvoltarii ideii tale de antreprenoriat.

Creare produse handmade

Indiferent de pasiunea pe care o ai pe partea de creație, acum este mai ușor ca niciodată să îți vinzi propriile produse chiar de acasă. 

Avantajul pe care ți-l oferă această idee de afacere este că nu ai nevoie de un spațiu pe care să îl închiriezi pentru a face acest business ci pur și simplu îl poți face din orice colț al casei tale. 

Ai nevoie pentru început de materia primă și de promovarea produselor tale.

 Organizarea de drumetii montane

Este ce mai simplă activitate care se poate organiza într-o zonă montană.

Daca esti tot timpul cu rucsacul in spate si iti plac drumetiile prin locuri neumblate si cunosti bine traseele montane, ai putea incepe sa faci bani din asta. Iubitorii de vacante in natura vor fi cu siguranta atrasi de ideile tale.

In primul rand, trebuie sa iti alegi rutele pe care le propui si sa le studiezi cu mare atentie. Poti face mai multe trasee, cu niveluri de dificultate diferite pentru posibilii doritori de senzatii tari. Ideea principala este ca acestea sa poata fi parcurse intr-o singura zi, la finalul careia turistii sa se relaxeze la o cabana sau in jurul unui foc de tabara.

Nu vei putea face toata treaba singur, asa ca alege-ti cativa prieteni sau angajati pasionati de drumetii. Asigurati-va ca veti cunoaste in cel mai mic detaliu toate traseele pe care doriti sa le promovati si ca veti avea la voi absolut tot ceea ce este necesar supravietuirii.

De la rucsac, apa si mancare, pana la dispozitive radio prin care sa puteti comunica intre voi, in momente de criza. De asemenea, toti organizatorii trebuie sa stie sa acorde primul ajutor, in caz de accidente.

Inchirierea de biciclete, ATV-uri, sănii etc.

Inchirerea bicicletelor si a ATV-urilor in sezonul de vară-toamnă sau a săniilor în perioada de iarnă nu mai este o noutate. Cea mai mare căutare o au bicicletele, căci închirierea acestora este ieftină iar plimbarea cu bicicleta într-o zonă montană oferă turistilor pe lângă divertisment si aventură si posibilitatea de a-si îmbunătăti conditia fizică. Inchirierea bicicletelor este des întâlnită în cazul pensiunilor, care ofera complementar astfel de servicii.Pentru ca o astfel de afacere să fie rentabilă este necesar ca ea să fie amplasată într-o zonă cu flux mare de turisti (ex statiuni montane), si este bine să fie completată cu inchirierea de ATV-uri.

In cazul în care se oferă ATV-uri investitia initială creste considerabil, dar si veniturile pot inregistra o crestere substantială insa sa nu uitam ca se pot achizitiona cu fonduri europene.

Pe perioada iernii se pot inchiria sănii, iar în cazul în care în apropiere exista partii de ski se poate închiria si echipamente pentru ski.

Parc de aventuri

In ultimii ani au apărut parcuri de aventuri în multe statiuni montane din România, dar în continuare acestea sunt insuficiente în sezonul de varf, când se stă la coada pentru a intra pe traseu. Aceste parcuri ofera sansa unei aventuri atât copiilor cât si adutilor, clientii având vârste cuprinse intr 5 ani si 65 de ani. In imediata vecinătate a pracurilor propriu-zis se pot crea piste de ZORBING.Este o afacerile ce poate fi demarată cu costuri relative reduse. Echipamentul necesar nu este ieftin, dar în mod sigur e mai putin costistor decât 3-4 ATV-uri.Acesta afacere are însă un caracter mai special, deoarece este obligatoriu să angajezi niste profesionisti, pentru a nu pune în pericol viata turistilor.Veniturile pot fi completate prin furnizarea de servicii ocazionale pentru companiile care organizează sesiuni de team-building în zone montane sau pentru cluburile montante care organizează drumetii si activităti pentru copii si tineret.In perioada sezonului rece în apropierea partiilor de ski se pot crea piste de tubing care pot aduce in weekenduri venituri bunicele.

Centru de echitatie

Este o afacere care presupune investitii mult mai mari decât cele anterior prezentate pemtru cei ce nu detin cai ceea ce nu e cazul pentru gospodarii zonei si cei prezenti la Parada cailor de la Moldovita, aceasta afacere poate aduce profituri bune deoarece se adresează persoanelor cu venituri ridicate.Centrele de echitatie oferă atât servicii de initiere pentru cei lipsiti de experientă cât si excursii călare.

Cultivarea fructelor de pădure

Fructele de pădure au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, existând o cerere foarte mare pentru astfel de produse. Principalul avantaj al acestor culturi este faptul că nu necesită foarte multe resurse. Pentru a obține o producție suficient de mare de fructe de pădure, poți utiliza chiar și o suprafață mai restrânsă pentru plantare.Un alt avantaj îl constituie faptul că fructele de pădure sunt foarte versatile. În cazul în care producția este una însemnată și este dificil să vinzi toate produsele cât sunt proaspete, le poți comercializa firmelor specializate drept materie primă pentru gemuri și dulcețuri.

Cultivarea florilor decorative

O altă idee simplă pentru o afacere grozavă din domeniul agriculturii o reprezintă cultivarea florilor decorative. Poți aborda un astfel de proiect în diferite feluri, în funcție de resursele de care dispui. Mai precis, poți cultiva florile direct în pământ, sau poți porni o afacere cu flori în ghiveci.Indiferent de varianta pentru care vei opta, vei avea nevoie de amenajarea unui solar, pentru a garanta condiții optime de creștere în orice anotimp. În cazul în care vei planta florile direct în pământ, vei avea nevoie de o suprafață ceva mai mare de cultivare. O afacere cu flori în ghiveci se poate dezvolta și într-un spațiu mai restrâns.

Plantarea cireșilor

Deși o astfel de afacere este mai complexă și necesită mai multe resurse, atât agricole cât și financiare, rezultatele sunt și ele pe măsură, iar profitul poate fi unul semnificativ. În primul rând, o astfel de afacere se poate dezvolta de-a lungul unui interval mai mare de timp, în care pomii vor crește și vor produce suficiente fructe.Apoi, alte cheltuieli vor fi asociate cu toate lucrările de întreținere și procesul de culegere. De asemenea, va trebui să te asiguri că soiul de cireș ales poate crește armonios în tipul de sol în care îl vei planta. După coacerea fructelor, poți alege să le vinzi sub formă proaspătă sau ca materie primă pentru gemuri și dulcețuri.

Plantarea nucilor

O altă afacere similară este și plantarea unei livezi de nuci, unde vei avea nevoie de mai mult spațiu pentru cultivarea pomilor și de o perioadă mai lungă de timp până aceștia vor crește. Din fericire, culesul se poate desfășura mult mai ușor. Nucile sunt foarte populare atât proaspete, cât și sub formă de gem sau ca materie primă pentru prăjituri, iar ele pot fi comercializate la un preț foarte bun.Dacă ai la dispoziție un teren în com.Moldovita și dorești să îl exploatezi în cel mai bun mod posibil, ia în considerare cultivarea de plante sau creșterea de animale. 

Creșterea caprelor

Laptele de capră, un antiinflamator natural, este căutat nu doar pentru gustul său deosebit, ci și pentru multitudinea de beneficii asupra sănătății – stimularea sistemului imunitar, efectul benefic asupra alergiilor sau problemelor digestive, scăderea tensiunii arteriale etc.

Astăzi, laptele de capră este la mare căutare deoarece populația urbană caută din ce în ce mai mult produse naturale, autohtone, cu beneficii asupra sănătății.

Crescătorie de porci

Nu trebuie să investești prea mult într-o crescătorie de porci, poți începe cu doar câteva exemplare și să te orientezi către o crescătorie ecologică. În România, dar mai ales în Uniunea Europeană, carnea de porc crescut în sistem ecologic este la mare căutare iar intr-o zona turistica cum este si Com.Moldovita,porcul la protap este din ce in ce mai cautat.