Citeste mai departe :

Muzeul ouălor ,,Lucia Condrea''

 

Din peste 30.000 ouă decorate în mai mult de 50 de ani de artista Lucia Condrea, mai mult de jumătate sunt expuse în 106 vitrine, fiind cel mai mare muzeu de autor din lume, restul exponatelor regăsindu-se în muzee, Case Regale și colecții private din aproximativ 110 țări. 

Din anul 1993 muzeul a functionat in locuinta proprie iar in vara anului 2007 a fost inaugurat în mod oficial muzeul ce poartă numele întemeietoarei lui, unic în țară și în lume prin valoarea artistică deosebită a exponatelor originale. Ideea realizării acestui muzeu a apărut ca o consecință firească a multor ani de trudă și din dorința de a lăsa generațiilor următoare o moștenire artistică inestimabilă. 

Prin intermediul acestui muzeu, artista plastică Lucia Condrea, multiplă laureată internațional, a salvat inestimabilul tezaur de tradiție folclorică a huțulilor. Stau mărturie în acest sens exponatele vechi din zonele în care s-a practicat încondeiatul și închistritul ouălor datând din anul 1883.Cele mai vechi si mai sugestive oua inchistrite ,purtatoare de simboluri vechi ,precrestine sunt ouale ce provin din teritoriile locuite de hutuli.

Muzeul Cinegetic Moldovita Bucovina

 

Acest muzeu a fost infiintat pentru a aduce in atentia publicului rolul esential al vanatorii.

România, situată la interfața a trei mari regiuni geografice ale Europei Centrale, de est și de Vest, deține o bogată biodiversitate floristică și faunistică, recunoscută în timp și spațiu.Pe fondul climei temperate se grefează influența climatului blând dinspre Oceanul Atlantic, excesiv continental, dinspre stepele Asiei și Mediteranean, unde arcul carpatic, cu relief extrem de variat, joacă rolul unui uriaș dispecer al maselor de aer.În acest context ecologic se înscrie și vânatul românesc, valoros nu numai din punct de vedere numeric dar și al diversității și vigurozității, pus în evidență de calitatea trofeelor.

Citeste mai departe :

Mocănița Huțulcă din Moldovița

 

Nu trebuie sa ratati o calatorie inedita cu Mocanita de la Moldovita – Hutulca. Vechiul trenulet cu abur te va duce intr-o calatorie molcoma si de neuitat, in taramul de poveste al hutulilor.

Plecarea trenurilor este din gara CFR Moldovita. Linia urmareste raul „Moldovita”, intr-o zona pitoreasca, tipic pentru Bucovina, cu case in stil vechi, cu garduri din lemn si clai de fan pe fiecare camp. Pe toate dealurile veti vedea fanare si oboroane. Capatu liniei este o poiana la marginea padurii de brad, unde iarna aveti posibilitatea sa vedeti sanii trase de cai, aranjate cu canafe pe capastru sau  sa participati la o masa traditionala bucovineana.

Obiective turistice in Moldovița